Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person

Energi- och klimatrådgivningen

Torsby kommun köper tjänsten av Forshaga kommun,
se www.forshaga.se/ekr

Energi- och klimatrådgivning

Från och med 1 januari 2021 ingår Torsby i ett nytt rådgivningssamarbete. Det är Torsby, Sunne, Forshaga, Munkfors, Hagfors och Kils kommuner som gemensamt samarbetar. Personalen är anställd av Forshaga kommun, men jobbar åt oss alla.

Här finner du mer information

www.forshaga.se/ekr finner du information från energi- och klimatrådgivarna.

Tre personer arbetar som energi- och klimatrådgivare gemensamt för Torsby, Sunne, Forshaga, Munkfors, Hagfors och Kils kommuner

Respektive kommun får del av rådgivningen motsvarande det bidrag som Energimyndigheten delar ut. Torsbys tid motsvarar ca 25 % av en tjänst.

Gratis och opartisk energirådgivning

Du som invånare och företagare i någon av dessa kommuner kan få gratis och opartisk energirådgivning. Kontakta gärna energi- och klimatrådgivningen!

Energi- och klimatrådgivarna hjälper dig med tips och råd på hur du kan minska din energianvändning, och då också spara pengar och påverka miljön så lite som möjligt.

Du kan bland annat få råd om hur du kan göra för att:

  • sänka dina energikostnader
  • minska din klimatpåverkan
  • få en mer energieffektiv bostad genom bättre fönster, isolering, belysning med mera.

Statliga bidrag till energirådgivningen

Energi- och klimatrådgivningen arbetar utifrån förordningen SFS (2016:385) om bidrag till kommunal energi- och klimatrådgivning. Energirådgivningen är en opartisk och kostnadsfri tjänst för målgrupperna små och medelstora företag, föreningar, organisationer och privatpersoner.

Energi- och klimatrådgivningen ska bland annat främja en effektiv och miljöanpassad användning av energi och på så sätt främja en minskad klimatpåverkan.

Välkommen med dina frågor!

Innehållsansvarig: Tina Näslund
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Till toppen