Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

 • HR-avdelningen
 • Telefon: +4656016655
 • E-post: hr@torsby.se
 • Postadress:
 • Torsby kommun
 • 102. HR-avdelningen
 • 685 80 Torsby
 • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

EU-projektet Creare Vivere -
Att skapa är att leva

Medarbetare har fått stärkt kompetens och förutsättningar på arbetsmarknaden.

Torsby kommun tillsammans med Sunne, Munkfors och Årjängs kommuner fick 2012 ett bidrag på 11 982 000 kr ur Europeiska socialfonden, för att tillsammans driva projektet "Creare Vivere" - Att skapa är att leva - under perioden 1 februari 2012 - 30 juni 2014.

Bakgrund till projektet

De närmaste åren uppnår många av kommunens medarbetare pensionsålder. Mängder av kompetens och erfarenheter går förlorade men samtidigt föds möjligheter till förändring i yrkeslivet för de yngre.

Creare Vivere-projektet rustade medarbetarna i Torsby, Sunne, Munkfors och Årjängs kommuner för framtiden genom kompetensutveckling och samverkan. Genom projektet erbjöds medarbetare möjlighet till vidareutbildning.

Syftet med projektet var att

 • stärka medarbetarnas inflytande i arbetslivet
 • utveckla organisationen genom utbildning
 • ge medarbetarna möjlighet att skapa bestående förändringar

Detta gjordes i form av

 • seminarier och föreläsningar
 • kurser
 • studiebesök och andra former av erfarenhetsutbyte

Vi lärde av andra länder - Reggio Emilia, Italien

En grupp på 9 personer reste i mars 2014 till Italien och Reggio Emilia för att studera hur ungdomar involveras i samhället och i demokratiska processer. Resan gjordes inom ramen för EU-projektet Creare Vivere och området "transnationellt utbyte". Deltagarna var medarbetare från Torsby kommun, Munkfors kommun och Sunne kommun. Gemensamt för dem var att de alla arbetar med ungdomar.

Deltagare från Torsby: Elin Pedersen, Jasmina Henriksson.
Munkfors: Eric Henriksson, Katarina Asplund, Anna Johannesson.
Sunne: Maria Bornstedt, Charlotte Andersson, Emelie Röjeskog, Ewa Olsson

Om deltagarnas samlade reflektioner och funderingar kring resan kan du läsa här:

Eu-projektet Creare Vivere lärde anställda mer om bemötande och kommunikation​

650 medarbetare inom äldreomsorg och hemtjänst i Sunne, Torsby, Munkfors och Årjängs kommuner har fått utbildning i social dokumentation. Medarbetarna fick lära sig mer om bemötande och kommunikation i mötet med våra medborgare.

I en tidigare gjord enkätundersökning upplevde 50 procent av personalen att det fanns ett stort behov av mer kompetens inom området, säger Oda Larsson, projektledare för Creare Vivere.

Flera korta filmer har gjorts inom
C V-projektet 

Se filmerna på Creare Viveres kanal på Youtube
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

EU-projekt Creare Vivere - ett projekt som gav möjligheter

Creare Vivere är latin och betyder "att skapa är att leva". Ett CV (Curriculum Vitae) är en sammanställning av kunskaper, erfarenheter och färdigheter. Förkortningen CV passade bra in på projektet vars syfte var att anställda i deltagande kommuner skulle få chans att skaffa ett konkurrenskraftigt CV.

Under perioden 1 februari 2012 till 30 juni 2014 bidrog Europeiska Socialfonden med 11 982 000 kronor för kompetensförsörjning i Sunne, Munkfors, Torsby och Årjängs kommuner genom projektet Creare Vivere.

Se film med kommunstyrelsens ordföranden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från Torsby, Sunne, Munkfors och Årjängs kommuner .

Creare Vivere informationsfolder

Creare Vivere nyhetsbrev

Innehållsansvarig: Inga-Carin Bergqvist
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen