Torsby kommun
Torsby kommun

Starta företag som sommarjobb

Nu har du som går i årskurs 9 i grundskolan och är folkbokförd i Torsby kommun möjlighet att driva eget företag som sommarjobb! Bli sommarentreprenör med Ung företagsamhet och testa på livet som entreprenör.

Under tre veckor får du handledning och hjälp av Ung Företagsamhet Värmland med att spåna idéer och komma igång med din verksamhet. Sommarjobbet pågår under vecka 24, 25 och 26 med start måndag 14 juni. Du har möjlighet att fortsätta driva ditt företag resten av sommarlovet.

Du som är sommarentreprenör får samma lön som kommunala feriearbeten, det vill säga 60 kronor/timmen-max 6 timmar/dag under tre veckor. Behöver du startkapital för att komma igång med din idé så har du möjlighet att ansöka om det. Målet är att du ska komma på en idé som du kan tjäna pengar på, pengarna som din idé genererar är din vinst.

Hur går det till?

Det kommer vara personal från UF-kontoret i Värmland som handleder och coachar under hela sommarperioden.

Startvecka (14-18 juni)

Startveckan är en kickoffvecka där du under kreativa och inspirerande former skapar din affärsidé. Relevanta och inspirerande föreläsningar varvas med praktiska workshops. Efter kickoff-veckan ska ni entreprenörer stå redo att testa era vingar! Kickoffveckan genomförs på Tingshuset i Torsby eller Samverkanskontoret i Sysslebäck. Du väljer själv vilken lokal som passar bäst för din del.

Vecka 2 och 3 (21 juni – 2 juli)

Nu handlar det om att göra verklighet av sin idé och tjäna pengar på den. Här är det således frihet under ansvar som gäller. Du har möjlighet att fritt disponera din tid för att driva ditt företag. Alla deltagare har daglig kontakt med sin handledare och alltid nära till coachning. Det är krav på bokföring och daglig kontroll.

Sök senast 28 mars

Om du är intresserad av att testa att vara sommarentreprenör, så vill vi ha din ansökan senast 28 mars. Din ansökan gör du här på webben. Du får hjälp med din ansökan på skolan om du behöver. Här söker du jobbet.

Ett samarbetsprojekt

Bakom satsningen på sommarentreprenörer står Torsby kommun, Torsby Utveckling AB, Ung företagsamhet Värmland och företagarorganisationen Företagarna.

Innehållsansvarig: Eva Larsson
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen