Torsby kommun
Torsby kommun

Östan om skratt - vestafor gråt med Bengt Berg och Öivind Roos

Två män står med ryggen mot varandra, bakgrunden är en karta med en röd tråd emellan dem.

Öivind Roos och Bengt Berg kommer till Torsby bibliotek med föreställningen Östan om skratt - vestafor gråt.

Stranna Folkets hus, Kärrbackstrand

Onsdag 23 oktober kl. 19.00

Entré 200 kr.

Teater i Glåmdal ger föreställningen Östan om skratt - vestafor gråt med Bengt Berg och Öivind Roos. En turné där de besöker tolv platser i gränstrakterna varav två i Torsby kommun, Kärrbackstrand och Torsby.

Föreställningen är en munterfilosofisk vandring i gränskulturen mellan Värmland och Hedmark i ord och toner. Den röda tråden är den röda linjen som går på kartan mellan Norge och Sverige, en gräns som bara har existerat på kartan och där kultur, kärlek, historier, folk och älgar har passerat tullfritt i alla år.

Bengt Berg och Öivind Roos har arbetat i detta område i snart 75 år tillsammans. Nu försöker de att finna några svar, några kännetecken, några likheter och olikheter i sicksack över gränsen. Vad driver dem?

Genom uppläsning, samtal, berättande och musik tar de publiken med på en tvåtimmars resa in i den unika gränskulturen. Humor är alltid en säker ingrediens i dessa herrars virke - lika obligatorisk som kaffepausen.


Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)