Torsby kommun
Torsby kommun
[ARKIVMATERIAL]
Sidan kan innehålla uppgifter som blivit inaktuella.

Författarbesök Anna Takanen

Porträtt på Anna Takanen.

Anna Takanen kommer till Torsby bibliotek. Foto Fredrik Skogkvist.

Torsby bibliotek, Fabriksgatan 2

Torsdag 13 februari 2020 kl. 18.30

Entré 50 kr inkl. fika.

Nyligen utsågs hon till Årets Sverigefinne för sin debutroman Sörjen som blev.

Boken handlar om hennes pappa Timo som 1942 kommer som krigsbarn till Sverige. Han är då bara fyra år gammal. Hemma råder det finska fortsättningskriget där hans pappa har stupat vid fronten. När Timo blir sjuk i lunginflammation har hans mamma inte råd med medicin och skickar honom till Sverige. Tanken är att han ska återvända efter kriget, men tiden går och återföreningen blir aldrig av. Sörjen som blev är en ömsint berättelse om hur Anna Takanen långsamt och alltmer smärtsamt nystar upp sin egen familjehistoria. Det är en berättelse om pappa Timo, om den finska och den svenska familj­en, och om hur det är att vara barn till ett krigsbarn.

Anna Takanen är både skådespelare och regissör. Hon har även varit konstnärlig ledare, vice vd och teaterchef på Göteborgs Stadsteater och Kulturhuset Stadsteatern.

Välkommen!


Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)