Framtidens kajak

Ända sedan innovatören och entreprenören Pelle Stafshede började tillverka friluftsprodukter 2015 har ambitionen varit att göra det så miljöriktigt som möjligt utan att göra avkall på funktion eller design. Hans mål är att göra produkter för friluftsliv som är hållbara och återvinningsbara, med så lite klimatavtryck som möjligt. Samtidigt ska produkterna addera "det lilla extra" till kundens upplevelse.

2016 engagerade sig Pelle i det dåvarande projektet The Wood Region för att realisera idén om att tillverka en kajak i 3D-skrivare. Med hjälp av den storskaliga skrivaren skulle kajaken kunna skrivas ut i ett stycke.

Målet på längre sikt är att skanna kunden för att kunna tillverka en kajak som är anpassad exakt efter dennes unika mått och behov. Om kunden sen vill förändra något eller byta modell på kajaken så kan den enkelt malas ner och bli en ny kajak eller varför inte en longboard eller annan produkt. Detta ger en helt cirkulär modell.

Vill du läsa mer om Pelle och hans företag så hittar du några artiklar här:

https://paperprovince.com/biobaserade-kajaker-for-en-hallbar-varld/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

https://melkerofsweden.se/blogs/news/kajak-gjord-av-sagspan-och-kaffesackar-3d-printas-pa-batmassan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

https://www.skogsaktuellt.se/artikel/57524/trbaserad-3d-skrivare-revolutionerar-kajakbranschen.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Alex och kajaken
Pelle longboard