Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person

  • Cecilia Sjödén
  • Administrativ chef
  • Tfn: +4656016003
  • Mobil: +46732712197
  • E-post: cecilia.sjoden@torsby.se
  • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Bredband och IT

Det digitala samhället växer fram fortare än vi kunnat anat och ställer idag höga krav på såväl användare som infrastruktur. Sommaren 2012 antog kommunfullmäktige en bredbandsstrategi med målsättning att alla invånare och företag ska ha tillgång till bredband med hög standard till 2020.

Utbyggnaden har av olika orsaker försenats men vi är på god väg.

Fiber till fastigheter

Fiberföreningar och Telia har byggt fiber till hushållen i en stor del av Torsby kommun. De områden i norra och västra delen av kommunen som är kvar har Telia fått stöd ur Landsbygdsprogrammet för att bygga fiber till hushåll i. Områdena har definierade av Länsstyrelsen och Telias projekt pågår till 2022-12-31. På kartan är de områdena som ingår i projektet markerade med rutnät, karta områden.

Arbetet med att fiberansluta hushåll som tecknat avtal går från norr till söder och man har nu kommit till Bograngen. Så länge entreprenören är kvar i området med grävmaskiner har du fortfarande möjlighet att beställa fiber på www.fibertillalla.se om du inte redan gjort det. När maskinerna lämnat ett område är det väldigt svårt och dyrt att få en fiberanslutning av ett enstaka hushåll. I projektet fördelas entreprenadkostnaden på alla hushåll i ett område, vid en efteranslutning hamnar hela den kostnaden på det enstaka hushållet och blir därför väldigt dyr.

Bredbandsutbyggnad Värmlands län

Torsby kommun är delaktig i flera bredbandsprojekt med samlingsnamnet Bredbandsutbyggnad Värmlands län som ägs och koordineras av Region Värmland. Tillsammans bygger länets kommuner fiber för 200 miljoner kronor åren 2015-2022. Målet är att öka möjligheten för små och medelstora företag på landsbygden att får tillgång till snabbt bredband.

Projekten är finansierade av Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF), kommunerna själva och Region Värmlands statliga regionala utvecklingsmedel. Region Värmland äger projekten, planerar för nya projekt och koordinerar de befintliga. Kommunerna tar fram underlag till nya projektansökningar och ansvarar för utbyggnaden i de projekt som pågår.

I dessa projekt ansluts inte några fastigheter, men vi bygger fiber fram till orter och byar så att det blir möjligt för en fiberförening eller annan aktör att bygga ett lokalt områdesnät för hushåll och företag och ansluta det till fibernätet.

Läs mer om Torsby kommuns projekt.

Du kan läsa mer om Bredbandsutbyggnad Värmlands län på Region Värmlands hemsida.

Logga Europeiska regionala utvecklingsfonden
Logga Region Värmaland

Innehållsansvarig: Cecilia Sjödén
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
0
Störningar

Störningar

0
0
Pågående arb.

Pågående arbeten

0
Till toppen