Torsby kommun
Torsby kommun

Enhet

Person

  • Tina Näslund
  • Miljösamordnare
  • Tfn: +4656016202
  • Mobil: +46732713674
  • E-post: tina.naslund@torsby.se
  • Besöksadress: Nya Torget 8, Torsby


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Insatsprojekt inom solenergi

Du som privatperson, organisation och företag kan få kostnadsfri rådgivning av energi- och klimatrådgivningen. Flera nationella insatsprojekt har pågått inom solenergi och fortsätter framåt.

Under 2017—2021 har privatpersoner, organisationer och företag fått fördjupad rådgivning inom solcellsinstallationer. Efter ett flertal event som föredrag, studiebesök och mässor har betydligt fler nyttjat rådgivningen och tagit in offerter till en egen solanläggning.

- Vi vill assistera de som vill gå steget vidare med att utforska solenergi på sin fastighet. Vi har genomfört flera olika studiebesök hos privatpersoner och företag som redan satsat på egen sol. Energikvällarna var välbesökta och uppskattade.

 

Solceller

Intresset för solceller har ökat kraftigt under de senaste åren och det finns ett stort behov av opartisk information ute i samhället. Rådgivarna kommer därför att hjälpa villaägare, bostadsrättföreningar och företag med fördjupad rådgivning hur de bäst går till väga för att installera egna solelsanläggningar.

– Inom solel arbetar rådgivarna för att öka medvetenheten om solceller i samhället. Priserna på solceller har minskat kraftigt, och idag är en solcellsanläggning en lönsam investering för många aktörer, även i Sverige, säger Alvar Palm, tidigare projektledare på Hållbar utveckling väst.

Ökat intresse för solel

Energi- och klimatrådgivarna – som finns i 284 av Sveriges 290 kommuner – har kraftsamlat i två nationella projekt som handlat om vägledning vid investering och installation av solceller och om hur man går tillväga för att uppföra laddplatser till elfordon. Stödet har gjort att fler går från ord till handling. Mer information finns på Energimyndighetens solelsportal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta energi- och klimatrådgivningen

Från 2021 finns tre energi- och klimatrådgivare för sex kommuner och som utgår från Forshaga kommun. Välkommen att kontakta Jonas Höglund, Ulrika Thorén och Anna Alisson.

Telefontiderna är måndag, tisdag och torsdag 9:30–15:30

mobilnr: 073-910 05 99

energiradgivning@forshaga.se

Innehållsansvarig: Tina Näslund
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Till toppen