Torsby kommun
Torsby kommun

Miljöalmanackan

Varje år får 25 000 hushåll en miljöalmanacka i sina brevlådor. Syftet med kalendern är att sprida viktig information till invånare om hur vi alla kan hjälpa till att ta hand om vår miljö. Kalendern skickas ut på initiativ av SuToHaMu-kommunerna (Sunne, Torsby, Hagfors och Munkfors) som alla samarbetar inom området renhållning.

Miljöalmanackan delas ut till alla hushåll i Torsby kommun. Här kan du även ladda ner vår miljöalmanacka.PDF

Skicka in dina bilder till nästa års Miljöalmanacka

Nu kan du vara med och visa upp Torsbykommun från sin allra bästa sida. Just nu söker vi fotografer, amatörer som proffs, som vill skicka in bidrag till Miljöalmanackan 2019. Senast onsdag den 12 september vill vi ha ditt bidrag.

Seglivade myter som hindrar oss att bli bättre

I Miljöalmanackan 2019 kommer temat att vara matavfall. Rester, skal och rens kan tyckas vara skräp, men allt detta innehåller faktiskt en massa näring och energi som vi kan ta tillvara på. Drygt 200 av Sveriges kommuner erbjuder idag separat insamling av matavfall - något som även kommer bli möjligt i Sunne, Torsby, Hagfors och Munkfors kommuner. Allt som blir kvar när vi ätit eller lagat mat ska inom en snar framtid sorteras som matavfall. Det kan vara alltifrån brödkanter och äggskal till fiskrens, frukt- och grönsaksrester som läggs i ett separat kärl.

Så här gör du

Lägg bilderna på ett USB-minne och posta det till:

Torsby kommun
85. Kommunförrådet
685 80 Torsby.

Bildmotiven måste vara skildrade i en utemiljö i Sunne, Torsby, Hagfors eller Munkfors. Ange vilken kommun och var i kommunen bilden är tagen.

Bilderna ska vara i färg och i liggande format.

Digitala bilder ska ha en hög upplösning, minst 300 dpi för att de ska fungera bra i tryck.

Du får lämna in högst 10 bidrag. Skicka gärna in bilder som skildrar våra fyra årstider.

Bildrättigheter

Torsby kommun äger rätt att publicera utvalda bilder, i kommunens Miljöalmanacka 2019, på kommunens webbplats och i sociala medier utan krav på vidare ersättning.

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)

Enhet

Person

  • Sune Eriksson
  • renhållningsingenjör
  • Tfn: 0560-160 32
  • Mobil: 070-640 76 04
  • E-post: sune.eriksson@torsby.se
  • Besöksadress: Bergebyvägen 25, Torsby


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen